Summer Party

zaterdag 4 februari 2017
turnzaal
15.00-17.00 uur: kinderfuif (3-8 jaar, gratis toegang)
19.00 uur: fuif voor de ouders en (oud-)leerlingen (2 euro vvk – 5 euro add)

Infoavond ‘Onze kinderen veilig online’

Kinderen zitten op steeds jongere leeftijd aan de computer, tablet of smartphone. Ouders willen graag weten hoe dat veilig kan. Daarom organiseert het Oudercomité Driekoningen in samenwerking met Gezinsbond en Child Focus de infoavond ‘Onze kinderen veilig online’ voor alle geïnteresseerden.
Tijdens de vormingsavond kunt u zelf zien hoe kinderen en jongeren omgaan met internet. Wat vinden ze zo fantastisch aan surfen, gamen, chatten en netwerken?
De nieuwe media komen kort aan bod. Maar de nadruk ligt vooral op de opvoeding. Hoe kunnen ouders hun kinderen begeleiden en ondersteunen in hun internetgebruik? U krijgt opvoedingstips per onderdeel, maar ook algemene tips. Er zijn ook filmpjes over situaties thuis, bv. over het bezoek aan ongeschikte sites en over het doorgeven van persoonlijke informatie. U leert ook hoe u een chat of Facebook veilig kunt instellen.
We nodigen u van harte uit op deze infoavond op donderdagavond 24 november 2016 om 20.00 uur in de kleuterspeelzaal van Basisschool Driekoningen. Zet alvast deze datum in uw agenda.

Het Olympische Junifeest 2016

Het Oudercomité Driekoningen nodigt jullie allemaal van harte uit voor

het OLYMPISCHE JUNIFEEST 2016.

Jullie worden op zaterdag 25 juni tussen 14.00 en 14.30 uur op school verwacht in een sportieve outfit. Daar vertrekken we voor een kleine wandeling naar het olympische strijdveld, zodat we de spieren al rustig kunnen opwarmen. Het wandelpad is toegankelijk voor buggy’s en rolstoelen. Breng ook jullie fluojasjes mee.

Als jullie spieren zijn opgewarmd, dagen we jullie uit om enkele olympische opdrachten uit te voeren. Jong en minder jong zullen daarbij aan hun trekken kunnen komen!
Wie slaagt erin een olympische medaille te halen? Kom zeker eens proberen.

Voor de cooldown wandelen we rustig terug naar school. Zo kunnen de spieren ontspannen en kunnen jullie je voorbereiden op een heerlijke en gezellige maaltijd:
soepbuffet – pastabuffet – pizzabuffet – frietbuffet – dessertje.
Jullie zullen kunnen aanschuiven om 18.30 uur.

We vragen om tijdig in te schrijven door het juiste bedrag over te schrijven op het
rekeningnummer BE26 8601 1509 5229.
Als vermelding: naam + voornaam gezinsoudste + aantal volwassenen + aantal kinderen.
volwassene: 15 euro – kind (tot 12 jaar): 7 euro

INSCHRIJVEN KAN TOT 15 JUNI.

Werkjaar 2015-2016

Het vorige werkjaar werd mooi afgesloten met een super schoolfeest. Op 13 oktober ging het nieuwe werkjaar van start. En het belooft weer druk te worden. Er staat heel wat op de agenda, onder andere een educatieve infoavond, de kersthappening, het gezinsontbijt en het junifeest.

Wie interesse heeft om op de een of andere manier mee te werken, kan nog altijd aansluiten. Stuur ons een mail of laat de directeur iets weten. Alle ouders welkom.

Een super schoolfeest

Ook dit jaar werd het een mooie, zonnige dag. Heel wat mensen namen een kijkje in de klassen. De kinderen konden zich uitleven op verschillende leuke en soms uitdagende attracties. Bij de tombola werden talrijke aantrekkelijke prijzen uitgedeeld.

Dank aan iedereen die ons een bezoekje bracht. Dank aan alle mensen en sponsors die dit schoolfeest mogelijk hebben gemaakt.

27 juni 2015: junifeest

Staat deze activiteit al in je agenda?

Op 27 juni 2015 organiseren wij opnieuw het junifeest. Dit jaar kozen we voor een fietstocht van 18 km met onderweg enkele stops waar je kunt proeven van verschillende lekkernijen. Na de inspanning volgt de ontspanning: een smakelijke barbecue!

Iedereen is welkom!

De start en de aankomst zijn aan VBS Driekoningen, Steenveldstraat 2, Torhout.
Je kunt starten tussen 15.30 u. en 16.00 u.
Om 18.30 u. kun je aanschuiven voor een heerlijke barbecue.
Voor de volledige activiteit vragen we 15 euro voor een volwassene en 6 euro voor een kind.

Inschrijven kan door het juiste bedrag over te schrijven op het rekeningnummer van het Oudercomité: BE26 8601 1509 5229 met deze vermelding:
naam+familienaam oudste kind op school + aantal volwassenen/kinderen.

18 december: kersthappening

Kom de kerstsfeer opsnuiven op school!

Op de speelplaats van de lagere school kun je terecht voor een lekker drankje en overheerlijke oliebollen. Kom even langs op 18 december vanaf 16.00 u. tijdens de rapportavond.