Infoavond ‘Onze kinderen veilig online’

Kinderen zitten op steeds jongere leeftijd aan de computer, tablet of smartphone. Ouders willen graag weten hoe dat veilig kan. Daarom organiseert het Oudercomité Driekoningen in samenwerking met Gezinsbond en Child Focus de infoavond ‘Onze kinderen veilig online’ voor alle geïnteresseerden.
Tijdens de vormingsavond kunt u zelf zien hoe kinderen en jongeren omgaan met internet. Wat vinden ze zo fantastisch aan surfen, gamen, chatten en netwerken?
De nieuwe media komen kort aan bod. Maar de nadruk ligt vooral op de opvoeding. Hoe kunnen ouders hun kinderen begeleiden en ondersteunen in hun internetgebruik? U krijgt opvoedingstips per onderdeel, maar ook algemene tips. Er zijn ook filmpjes over situaties thuis, bv. over het bezoek aan ongeschikte sites en over het doorgeven van persoonlijke informatie. U leert ook hoe u een chat of Facebook veilig kunt instellen.
We nodigen u van harte uit op deze infoavond op donderdagavond 24 november 2016 om 20.00 uur in de kleuterspeelzaal van Basisschool Driekoningen. Zet alvast deze datum in uw agenda.